Vprašanje:

Zbolela sem za rakom. Ne morem se zaposliti. Ne prejemam nikakršne pomoči, zaradi nepremičnine. Mi pripada denarna pomoč?

 

Odgovor:

Na žalost ne razpolagamo z dovolj informacijami, da bi lahko podali konkreten odgovor glede vaše upravičenosti do pomoči.

Predlagamo, da se obrne na pristojni Center za socialno delo in, osebno ali po pošti, vložite enotno vloge za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Vloga - Enotna vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev

V kolikor ste lastnik nepremičnine, katere vrednost presega 120.000 EUR ste lahko upravičeni do denarne socialne pomoči če center za socialno delo odloči, da si s tem stanovanjem ali stanovanjsko hišo preživetja začasno ne morete zagotoviti zaradi okoliščin, na katere ne morete vplivati  in če dovolite vpis prepovedi odtujitve in obremenitve vseh nepremičnin, katerih lastnik ste.

Za več informacij glede socialnih transferjev se lahko obrne neposredno na svoj pristojni Center za socialno delo, oz. preverite z vpogledom v podatke o priznanih pravicah iz javnih sredstev.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!