Vprašanje:

Zaposlena v lokalu dela 3 dni (verjetno na svoje ime). 2 dni pa (izda račun) na drugo ime (dela pod drugim imenom). To sme?
 

Odgovor:

Načeloma ne. Bi pa za konkreten primer morali vedeti več o zadevi. V kolikor sumite, da prihaja do nepravilnosti, lahko podate prijavo na FURS.

Oznaka fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave za izdajo računov je eden od obveznih podatkov na računu po ZDavPR.

Zavezanec mora povezati oznako fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave z davčno številko te osebe.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Davčne blagajne - Najpomembnejše o davčnih blagajnah

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!