Vprašanje:

Kupil sem toplotno črpalko z montažo. Pojavi se okvara. Je v garanciji. Trgovina ne sprejme reklamacije. Proizvajalec je v stečaju.

 

Odgovor:

Predvidevamo, da za navedeno velja garancija po določilih Zakona o varstvu potrošnikov. V tem primeru lahko pravice iz naslova garancije potrošnik uveljavlja tudi proti prodajalcu.

Kolikor smatrate, da prihaja do kršitev, se lahko obrnete na Tržni inšpektorat RS.

Vsekakor predlagamo, da garancijo uveljavljate napram prodajalcu. Garancijo lahko uveljavljate tudi napram proizvajalcu, ki je v stečaju. V tem primeru kontaktirajte stečajnega upravitelja, predvidoma pa prodajalec ne posluje več in bo potrebna prijava terjatve v stečajno maso.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?

Informiran.si - Kako prijaviti terjatev v stečajno maso?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!