Vprašanje:

Menica kdaj zastara?
 

Odgovor:

Vsi menično-pravni zahtevki zoper akceptanta zastarajo čez 3 leta od dospelosti.

Menično-pravni zahtevki imetnika menice zoper indosante in zoper trasanta zastarajo čez leto dni od dne pravočasno napravljenega protesta, če pa je na menici odredba »brez stroškov«, od dospelosti.

Menično-pravni zahtevki indosantov drugih zoper druge in zoper trasanta zastarajo čez 6 mesecev od dne, ko je indosant menico izkupil, ali od dne, ko se je uvedel zoper njega postopek pri sodišču.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!