Vprašanje:

Menica kdaj zastara?
 

Odgovor:

Vsi menično-pravni zahtevki zoper akceptanta zastarajo čez 3 leta od dospelosti.

Menično-pravni zahtevki imetnika menice zoper indosante in zoper trasanta zastarajo čez leto dni od dne pravočasno napravljenega protesta, če pa je na menici odredba »brez stroškov«, od dospelosti.

Menično-pravni zahtevki indosantov drugih zoper druge in zoper trasanta zastarajo čez 6 mesecev od dne, ko je indosant menico izkupil, ali od dne, ko se je uvedel zoper njega postopek pri sodišču.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!