Vprašanje:

Sem brezposeln in tožim svaka. Če izgubim na sodišču, moram jaz plačati stroške ali pa je v okviru brezplačne pravne pomoči?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da vam je bila v postopku odobrena brezplačna pravna pomoč. V kolikor v pravdnem postopku ne uspete, ste nasprotni stranki dolžni povrniti pravdne stroške po določbah Zakona o pravdnem postopku o povrnitvi stroškov postopka. Če je bila tudi svaku odobrena brezplačna pravna pomoč, ste, v primeru neuspeha, dolžni stroške nasprotne stranke, plačati v korist proračuna (prvi, tretji odstavek 46. člena Zakona o brezplačni pravni pomoči).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako zaprositi za brezplačno pravno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!