Vprašanje:

60 letni moški. Daljša brezposelnost. Kako do socialne pomoči? Ne najdem zaposlitve za moj poklic. zastarela izobrazba.
 
 

Odgovor:

Za uveljavljanje pravice do socialne pomoči morate na pristojni Center za socialno delo, osebno ali po pošti, vložiti enotno vloge za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Vloga - Enotna vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev

Za več informacij glede socialnih transferjev se lahko obrnete neposredno na svoj pristojni Center za socialno delo, oz. preverite z vpogledom v podatke o priznanih pravicah iz javnih sredstev.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!