Vprašanje:

Kupil sem nov avto. Naslednji dan sem ugotovil, da je bil pokrov motorja poškodovan. Koliko, v procentih, lahko zahtevam vračilo kupnine?

 

Odgovor:

Kolikor razumemo ne gre za nakup rabljenega ampak nakup povsem novega vozila, od prodajalca pa želite, da vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo.

e-obrazec - Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...)

Na žalost na podlagi teh informacij ne moremo oceniti, kakšen znesek lahko zahtevate. Predlagamo, da se obrnete neposredno na usposobljenega cenilca ali na pooblaščeni servis.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!