Vprašanje:

Ti v obdobju 3-mesečnega usposabljanja preko Zavoda, pripada denarna socialna pomoč, če si bil do nje že upravičen?

 

Odgovor:

Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev določa, da se med dohodke, ki se upoštevajo pri odmeri socialne pomoči štejejo obdavčljivi dohodki po zakonu o dohodnini, ki niso oproščeni plačila dohodnine in tudi drugi dohodki po zakonu o dohodnini, ne glede na to, ali so oproščeni plačila dohodnine.

Plačilo se tako upošteva pri odmeri socialne pomoči. Predlagamo, da se obrnete neposredno na pristojni center za socialno delo, kjer vam bodo lahko podali več informacij o konkretnem primeru.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!