Vprašanje:

23.4. sem v nabiralnik dobil sklep. Pritožba je mogoča v 8 dneh. Na kateri dan točno se ta rok izteče?
 

Odgovor:

Po Zakonu o pravdnem postopku se roki se računajo po dnevih, mesecih in letih.

Če je rok določen po dnevih, se ne všteje dan vročitve ali sporočitve oziroma dan dogodka, od katerega je treba šteti rok, temveč se vzame za začetek roka prvi naslednji dan.

Če je zadnji dan roka sobota, nedelja, praznik ali drug dela prost dan, ki ga določa Zakon o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji, se izteče rok s pretekom prvega prihodnjega delavnika.

V Vašem primeru je torej 24.4. Zadnji dan roka za pritožbo pa (zaradi praznika na 1. in 2. maj) pa je 3.5.2018 ob polnoči.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vročanje sodnih pošiljk po novem

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!