Vprašanje:

Natakarica streže pijačo v lokalu. Izda račun, na njemu ni njeno ime. Verjetno dela pod drugim imenom. Je to dovoljeno?
 

Odgovor:

Davčno potrjeni račun mora vsebovati:

  1. čas izdaje računa (uro in minute);
  2. oznako fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave za izdajo računov;
  3. enkratno identifikacijsko oznako računa in
  4. zaščitno oznako izdajatelja računa.

Oznaka fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave za izdajo računov je eden od obveznih podatkov na računu po ZDavPR, oznaka fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave pa mora biti povezana z davčno številko te osebe.

Oznaka fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave za izdajo računov, ki je določena kot obvezen podatek na računu za namene postopka potrjevanja računov, je lahko katera koli oznaka, kakor jo opredeli davčni zavezanec za te namene.

Ali je v konkretnem primeru prišlo do kršitve je nemogoče reči. V kolikor želite, lahko podate prijavo na FURS, ki lahko to preveri. 

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Davčne blagajne - Najpomembnejše o davčnih blagajnah

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!