Vprašanje:

Je obtožni predlog le drugo ime za zasebno tožbo, ali pa je to nekaj drugega?
 

Odgovor:

Na podlagi obtožnega predloga se prične kazenski postopek. Obtožni predlog se lahko vloži s strani državnega tožilca oziroma oškodovanca kot tožilca. Državni tožilec sme vložiti obtožni predlog tudi na podlagi same kazenske ovadbe.

Kazenski postopek se lahko vloži tudi na podlagi zasebne tožbe. Z zasebno tožbo oškodovanec sam preganja storilca in pri tem sam nosi breme dokazovanja in stroškkov v primeru neuspeha.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!