Vprašanje:

Je kakšen rok za oddajo vloge za vdovsko pokojnino?
 

Odgovor:

Če je upravičenec med trajanjem pravice do vdovske pokojnine, pridobljene ne glede na starost, torej zaradi popolne nezmožnosti za delo ali otrok, upravičenih do družinske pokojnine, ki jih je dolžan preživljati, dopolnil 55 let in 6 mesecev starosti, to pravico trajno obdrži.

V primeru, da mu je tako pridobljena vdovska pokojnina prenehala, še preden je dopolnil 55 let in 6 mesecev starosti, pa jo lahko ob dopolnitvi navedene starosti ponovno uveljavi, če mu je pravica do vdovske pokojnine prenehala potem, ko je že dopolnil 50 let in 6 mesecev starosti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!