Vprašanje:

Ali prejemnik DSP lahko ustanovi profitno društvo in ohrani socialno pomoč?

 

Odgovor:

Namen ustanovitve in delovanja društva ni pridobivanje dobička. Predvidevamo, da imate v mislih ustanovitev podjetja (d.o.o., s.p.).

Pri odmeri socialne pomoči se upoštevajo tudi lastniški deleži gospodarskih družb ali zadrug. Takšno spremembo bi bili dolžni javiti na pristojni CSD, kjer bi vam ponovno odmerili pravico oz. izdali novo odločbo.

Vsekakor predlagamo, da se, preden se odločite, obrnete na svoj CSD, kjer bodo lahko preverili vaš konkreten primer in vpliv, ki bi ga imelo ustanovitev društva oz. podjetja na vaše pravice.

obrazec - VLOGA ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!