Vprašanje:

Avto je kupljen vi avtohiši. Po preteku garancije (30 dni), se pojavi napaka pri vžigu. Popravilo znaša 1000 EUR. Kdo plača?
 

Odgovor:

Napake ne morete uveljavljati v okviru garancije, lahko pa uveljavljate stvarno napako.

Prodajalec odgovarja za napake, ki se pokažejo v roku enega leta po tem, ko je bilo vozilo izročeno kupcu. O uveljavljanju stvarne napake mora kupec obvestiti prodajalca v roku 2. mesecev po odkritju napake.

e-obrazec - Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...)

Glede na opis napake ne moremo presoditi, ali gre v tem primeru za dejansko stvarno napako. Predlagamo da o tem pridobite mnenje strokovnjaka (serviserja).

Predlagamo, da v primeru poskusite uveljavljati stvarno napako pri prodajalcu. V kolikor prodajalec napake ne bo priznal, pa se nato na podlagi mnenja strokovnjaka odločite, ali boste nadaljevali postopek uveljavljanje stvarne napake zoper prodajalca.

e-obrazci - Uveljavljanje stvarne napake

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!