Vprašanje:

Kupila sem avto, ampak sem ga prepisala na partnerja. Želim ga prodati, ampak mi ne dovoli. Kako naj to opravim brez njega?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da ste ob nakupu vozila prepis na partnerja opravili tako, da je on nastopal kot dejanski kupec v pogodbi in tudi kot oseba, ki je uradno prijavila avtomobil v promet.

Na žalost zaradi tega je na žalost uradno on lastnik vozila in zato lahko pripis opravi le on, vi pa le, v kolikor vam izda overjeno pooblastilo.

e-obrazec - Pooblastilo za prepis motornega vozila (avtomobila, motornega kolesa,...)

V kolikor dogovor s partnerjem ni možen, lahko zoper partnerja vložite tožbo in dokazujete dejansko lastništvo. V kolikor je bilo vozilo kupljeno s sredstvi, ki ste jih ustvarili v času zveze z delom, da velja omeniti, da avtomobil spada v skupno premoženje zunajzakonskih partnerjev.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kakšen so postopki (in razlike) prepisa avtomobila s prodajno in darilno pogodbo?

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji avtomobila brez posrednika?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti ali prodati motorno vozilo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!