Vprašanje:

Kdo te lahko odjavi s stalnega prebivališča, kljub temu da prebivaš tam vsak dan?
 

Odgovor:

V kolikor oseba na naslovu, na katerem je prijavljena, dejansko ne biva, lahko lastnik nepremičnine na upravni enoti sproži postopek za ugotavljanje dejanskega bivališča. 

V kolikor upravna enota ugotovi, da oseba za katero se ugotavlja bivanje, na tem naslovu ne biva, to osebo iz naslova odjavi.

V kolikor ima oseba pravno podlago za bivanje na tem naslovu in na tem naslovu dejansko biva, to ni mogoče.

Če oseba nima podlage za bivanje na tem naslovu, denimo ko gre za polnoletnega otroka, ki se ne šola, oz. polnoletnega otroka, ki se šola in je starejši od 26. let, lahko lastnik zahteva, da se izseli.

Lastnik lahko v tem primeru na podlagi 111. člena SZ-1, na pristojno sodišče vloži tožbo za izpraznitev stanovanja, na podlagi katere se lahko opravi tudi fizična sodna izselitev (izvršba).

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!