Vprašanje:

RTV prispevek je plačevala babica ki je 2 leti pokojna. Ga lahko odjavimo, čeprav imamo doma tv?
 

Odgovor:

V primeru smrti zavezanca za plačilo RTV prispevka se obveznost za plačilo RTV prispevka prenese na njegove dediče.

Dediči morajo sprejemnik prijaviti v roku 30 dni. Če je dedič že zavezanec in izpolnjuje pogoje za uveljavitev pavšala po 11. členu Pravilnika o načinu prijavljanja in odjavljanja televizijskih in radijskih sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za programe Radiotelevizije Slovenija, je dolžan v roku 15 dni o tem obvestiti Radiotelevizijo Slovenija – Službo za obračun RTV prispevka.

Dediči morajo sprejemnike prijaviti v roku 30 dni. Če je dedič že zavezanec in izpolnjuje pogoje za uveljavitev pavšala je dolžan v roku 15 dni o tem obvestiti RTV Slovenija - Službo za obračun RTV prispevka.

V kolikor po pokojnem v stanovanju ni RTV sprejemnikov pa morajo dediči izpolniti in poslati ustrezno izjavo ter predložiti fotokopijo izpiska iz matične knjige umrlih. 

Zavezanec lahko odjavi svoje sprejemnike v kolikor na območju Republike Slovenije nima več svojega sprejemnika, niti v svojih prostorih ne uporablja tujih sprejemnikov.

Obrazci za uveljavljanje pravic in sprememb glede RTV prispevka

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!