Vprašanje:

Naročil sem okna z roletami. Rolete ne segajo povsem do police, zato v sobi ni teme. Lahko zahtevam odpravo napake?
 

Odgovor:

Vsekakor bi bilo potrebno preveriti zakaj je temu tako. V kolikor tovrstna izdelava oz. dobava ni bila del dogovora, predvidevamo, da gre bodisi za napako oz. stvar nima lastnosti, ki so vam bile predstavljene, oz. lastnosti za katere ste upravičeno pričakovali, da ji stvar ima.

Vsekakor lahko tako uveljavljate garancijo ali stvarno napako. 

e-obrazec - Obvestilo prodajalcu o stvarni napaki na kupljeni stvari

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!