Vprašanje:

Izgubila ali pa so mi vzeli vse dokumenta iz avta za prepis vozila (pogodbo o prodaji in zavarovalno polico). Kaj storiti?
 

Odgovor:

V prvem koraku kontaktirajte prodajalca in podpišite nov izvod pogodbe. Za izdajo duplikata zavarovalne police kontaktirajte svojo zavarovalnico.

V kolikor so ukradli tudi prometno dovoljenje, lahko upravna enota ali organizacija, ki opravlja tehnične preglede, na zahtevo lastnika izda novo prometno dovoljenje (dvojnik).

V primeru, da je vozilo odjavljeno iz prometa, se izda potrdilo iz evidence vozil, ki nadomešča odjavljeno prometno dovoljenje.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšen so postopki (in razlike) prepisa avtomobila s prodajno in darilno pogodbo?

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji avtomobila brez posrednika?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti ali prodati motorno vozilo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!