Vprašanje:

Plačal sem avans za vrata (1.000€), lani septembra. Mizar se izmika. Ni vrat, niti vračila denarja.
 

Odgovor:

Od mizarja lahko zahtevate izpolnitev obveznosti ali pa odstopite od pogodbe z navadno izjavo. Pravico imate tudi do odškodnine.

V kolikor pravočasnost izvedbe ni bila bistvena sestavina pogodbe, mu morate dovoliti dodaten rok za izpolnitev. Če niti v dodatnem roku ne izpolnili pogodbe, je pogodba razvezana že po samem zakonu. V tem primeru sta oba prosta svojih obveznosti, razen obveznosti za povrnitev morebitne škode.

Seveda ste upravičeno vo vračila denarja, skupaj z obrestmi od dneva plačila

V kolikor boste vstrajali pri izpolnitvi pogodbe, torej pri dobavi vrat, vam je podjetje - mizar (ker je bil plačan avans, katerega plačilo je bil pogoj za nakup blaga(to ne velja za aro)), dolžan ob dobavi blaga obračunati in plačati tudi obresti po obrestni meri, po kakršni se obrestujejo hranilne vloge, vezane nad tri mesece.

V kolikor se s podjetjem ne boste uspeli dogovoriti, predlagamo, da podate prijavo na Tržni inšpektorat RS.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!