Vprašanje:

Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje. Ali izgubim pravice iz csd (socialno pomoč, otroške), če sklenem podjemno pogodbo?
 

Odgovor:

Načeloma sama sklenitev podjemne pogodbe oz. delo po podjemni pogodbi ne pomeni pravic iz javnih sredstev.

Je pa potrebno takšno spremembo zaviti na zavod za zaposlovanje in CSD. Pri tem bo CSD na podlagi spremembe izdal novo odločno in ponovno odmeri vaše pravice na podlagi spremenjenih dejstev.

V primeru, da prejemate nadomestilo za brezposelnost, prihodek iz naslova podjemne pogodbe ne vpliva na višino nadomestila za brezposelnost, v kolikor je prihodek nižji od 200 EUR.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kaj je podjemna pogodba in čemu je namenjena?

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!