Vprašanje:

Kupila sem rabljen avto od pravne osebe, s 6-mesečno garancijo. Napako na avtomobilu smo ugotovili ravno čez 6 m in 10 dni. Lahko kaj storimo?
 

Odgovor:

Na žalost je rok za uveljavljanje garancije potekel, tako da garancije ne morete uveljavljati.

Lahko pa uveljavljate stvarno napako. Prodajalec namreč odgovarja za napake, ki se pokažejo v roku enega leta po tem, ko je bilo vozilo izročeno kupcu. Prodajalca morate obvestiti v roku 2. mesecev po odkritju napake.

e-obrazec - Obvestilo prodajalcu o stvarni napaki na kupljeni stvari

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!