Vprašanje:

Kupec avta zahteva od mene, sklicajoč na skrito napako, plačilo popravila avta. Sama za napako nisem vedela. Kaj narediti?
 

Odgovor:

Najprej predlagamo, da kontaktirate mehanika oz. uradni servis, kjer so avto pregledali, oz. bi ga lahko pregledali.

Za napako odgovarjate, tudi če zanjo niste vedeli, je pa napaka takšne narave, da bi zanjo morali vedeti.

Če s kupcem ne bosta uspela skleniti dogovora, ima kupec možnost, da zoper Vas vloži tožbo na pristojnem sodišču. To sodišče bo nato ugotavljalo, ali gre za skrito oz. stvarno napako, ali ne.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!