Vprašanje:

Se lahko osebni stečaj zaključi predčasno, če se je nabralo že toliko denarja za poplačilo vseh dolgov?
 

Odgovor:

Načeloma je predhodno poplačilo upnikov možno, vendar pa predlagamo, da prej o tej možnosti povprašate svojega stečajnega upravitelja. V kolikor bi se stečajni upravitelj strinjal, lahko na sodišče naslovite umik predloga za odpust obveznosti in končanje osebnega stečaja.

e-obrazec - Umik predloga za odpust obveznosti in končanje osebnega stečaja

V primeru, da ste namreč predlagali tudi odpust obveznosti je možno, da upniki prijavljajo svoje terjatve vse do končne razdelitve stečajnega upravitelja.

Do takrat tako ni možno z gotovostjo reči, kdo so vsi Vaši upniki in kolikšen je Vaš dejanski dolg.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!