Vprašanje:

Osebni stečaj. Na sodišče sem vložila predlog za izločitev regresa. V petek bo regres. Ga dobim tudi, če prejmem sklep kasneje?
 

Odgovor:

V stečajno maso v postopku osebnega stečaja spada dolžnikova plača in drugi prejemki, ki jih dolžnik pridobi med postopkom osebnega stečaja, razen prejemkov, ki so po tem zakonu izvzeti iz stečajne mase ali spadajo v stečajno maso v omejenem znesku. Med te prejemke spada tudi regres.

Regres za letni dopust po 37. členu Zakona o dohodnini spada med dohodke iz delovnega razmerja in se rubi skladno z omejitvami 101. in 102. člena ZIZ

V kolikor bo sodišče odobrilo izločitev regresa iz stečajne mase, bo določilo za katere prihodke in od kdaj dalje sklep velja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!