Vprašanje:

Poslujem prek d.o.o. Grem v osebni stečaj. Lahko med prodajo deleža vseeno poslujem ali firmo zaprejo, likvidirajo med tem?
 

Odgovor:

V prvem koraku moramo ločiti med vami in med d.o.o.-jem. Tehnično gledano ne "poslujete preko d.o.o.", ampak posluje d.o.o. sam, kot samostojna pravna oseba. Vi kot fizična oseba ste lastnik oz. družbenik tega podjetja, predvidoma pa ste v podjetju tudi zaposleni oz. opravljate poslovodstvo preko pogodbe o poslovodenju. Vaš osebni stečaj tako na samo poslovanje d.o.o.-ja ne bi smel vplivati neposredno.

Glede na to, da se morate kot dolžnik v postopku truditi, da poplačate upnike, tako da iščete zaposlitev, oz. ne smete izgubiti zaposlitve po svoji krivdi, pa lahko na poslovanje d.o.o. vpliva vaša obveznost iz tega naslova. 

Kako bo d.o.o. posloval naprej, pa bo odvisno od samega postopka oz. odločitve morebitnega kupca, ki bo kupil vaš lastniški delež.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!