Vprašanje:

Imam d.o.o. Poslujem. Gostinski lokal imam v najemu. Grem v osebni stečaj. Lahko dalje poslujem preko d.o.o.?
 

Odgovor:

V stečajno maso spada premoženje stečajnega dolžnika ob začetku tega postopka, tako v stečajno maso spada tudi vaš lastniški delež v d.o.o.-ju. Lastniški delež se tako unovči oz. proda v kupnino pa poplačajo upniki stečajnega dolžnika.

Lastniški delež d.o.o.-ja dolžniku ostane, v kolikor ga ne bi bilo mogoče unovčiti ali bi z njegovim unovčenjem nastali nesorazmerni stroški in ga ne bi želel prevzeti nihče od upnikov.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!