Vprašanje:

Imam d.o.o. Poslujem. Gostinski lokal imam v najemu. Grem v osebni stečaj. Lahko dalje poslujem preko d.o.o.?
 

Odgovor:

V stečajno maso spada premoženje stečajnega dolžnika ob začetku tega postopka, tako v stečajno maso spada tudi vaš lastniški delež v d.o.o.-ju. Lastniški delež se tako unovči oz. proda v kupnino pa poplačajo upniki stečajnega dolžnika.

Lastniški delež d.o.o.-ja dolžniku ostane, v kolikor ga ne bi bilo mogoče unovčiti ali bi z njegovim unovčenjem nastali nesorazmerni stroški in ga ne bi želel prevzeti nihče od upnikov.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!