Vprašanje:

Lahko po osebnem stečaju dobiš kakšen kredit za avto ali lizing? Stečaj sem končal februarja 2018.
 

Odgovor:

Načeloma je to mogoče, seveda v kolikor izpolnjujete pogoje za sklenitev kredita oz. leasinga.

Pri tem je potrebno omeniti, da se pri oceni vaše finančne sposobnosti upoštevajo tudi podatki, ki jih vodi Sisbon. Podatki o osebnem stečaju fizične osebe se v sistemu Sisbon hranijo še 4 leta po končanju postopka.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!