Vprašanje:

Kupila sem rabljen avto. Kredit sem vzela jaz. Pisan je name. Partner bi šel pa v osebni stečaj. Mi lahko avto vzamejo?
 

Odgovor:

V stečajno maso spada premoženje dolžnika. Torej premoženje vašega partnerja.

V stečajno maso bi lahko spadal partnerjev del skupnega premoženja ustvarjenega v zunajzakonski zvezi. 

Pri tem bi moral stečajni upravitelj dokazati obstoj zunajzakonske zveze, obstoj skupnega premoženja ustvarjenega v zunajzakonski zvezi, da je vozilo del tega premoženja in partnerjev delež.

Ker se vsak primer obravnava posebej, bi morali za konkreten odgovor zadevo preučiti podrobneje, ocenjujemo pa, da je za to malo možnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!