Vprašanje:

Imam razpisanih več rubežev. Grem lahko v osebni stečaj? Nisem nikjer zaposlena in nimam prihodkov.
 

Odgovor:

Iz opisanega ni razbrati ovir, zakaj osebni stečaj v vašem primeru ne bi bil smiselen oz. mogoč. Dejstvo, da niste zaposleni in da nimate prihodkov ni ovira za osebni stečaj.

Postopek osebnega stečaja tako lahko pričnete, bi pa pred samim pričetkom predlagali, da se dodatno posvetujete in ugotovite, ali je osebni stečaj dejansko smiselen za vas konkretno.

e-obrazec - Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

e-obrazec - Poročilo o stanju premoženja in izjava o morebitnih ovirah za odpust obveznosti

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!