Vprašanje:

Lahko hudo bolan invalidski upokojenec, zaradi nenadne hude, redke bolezni, uveljavlja odpis dolga, nastalega pred njo?
 

Odgovor:

Glede na opisano predvidevamo, da gre za običajen dolg.

Načeloma za kaj takega ni zakonske podlage. Lahko pa odpis predlagate pri upniku. V kolikor se upnik z odpisom strinja, ni omejitve, zakaj ne bi bil mogoč.

V kolikor dogovor ni mogoč, razmislite o možnosti osebnega stečaja. Za presojo, ali bi bil osebni stečaj primeren za vaš primer, pa bi potrebovali več informacij.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!