Vprašanje:

Imam izvršbe. Osebni stečaj je bil predčasno ukinjen, zaradi priliva financ. Izvršbe še veljajo? Kje lahko preverim?

 

Odgovor:

Glede na opisano predvidevamo, da so upniki zoper vas vložili izvršbe. Vi ste nato sprožili postopek osebnega stečaja. Predvidoma so se vse izvršbe s pričetkom osebnega stečaja ustavile.

Zaradi priliva večjega zneska denarja, ste umaknili predlog za odpust obveznosti, ter sklenili poravnavo oz. poplačali upnike, ki so prijavili svoje terjatve in stroške postopka osebnega stečaja, ter končali postopek brez odpusta obveznosti.

S sklepom o končanju postopka osebnega stečaja sodišče odloči, katere terjatve upnikov, ki so bile prijavljene v postopku osebnega stečaja, so priznane, in o znesku teh terjatev, ki v postopku osebnega stečaja ni bil plačan, ter naloži stečajnemu dolžniku, da jih poplača.

Pravnomočni sklep o končanju postopka osebnega stečaja je izvršilni naslov za izterjavo neplačanih priznanih terjatev.

Tako lahko upniki, ki terjatev niso prijavili v stečajno maso in tako niso bile poplačane, po zaključenem postopku osebnega stečaja, ponovno vložijo izvršbe. Sklep o izvršbi kot dolžnik prejmete na svoj naslov. Preverite pa lahko tudi pri pristojnem okrajnem sodišču, ki vodi vaše izvršilne postopke.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate kot dolžnik poznati o izvršbi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!