Vprašanje:

Gradbena inšpekcija ni bila med upniki v času osebnega stečaja. Ali tovrstna kazen ne gre v osebni stečaj? Kako naprej, ko je osebni stečaj že potekel?
 

Odgovor:

ZFPPIPP v 408. členu določa, da se odpust obveznosti v osebnem stečaju ne učinkuje na globe izrečene v postopku o prekrških. Odpust obveznosti tako na globo, ji jo je izrekla gradbena inšpekcija, ne vpliva in ostane tudi po zaključku postopka osebnega stečaja.

Predvidevamo, da je izterjava globe že v domeni FURS-a, tako da predlagamo, da kontaktirate svojo izpostavo FURS-a in predlagate obročno odplačilo.

e-obrazec - Predlog za obročno plačilo globe

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Osebni stečaj - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!