Vprašanje:

Gradbena inšpekcija ni bila med upniki v času osebnega stečaja. Ali tovrstna kazen ne gre v osebni stečaj? Kako naprej, ko je osebni stečaj že potekel?
 

Odgovor:

ZFPPIPP v 408. členu določa, da se odpust obveznosti v osebnem stečaju ne učinkuje na globe izrečene v postopku o prekrških. Odpust obveznosti tako na globo, ji jo je izrekla gradbena inšpekcija, ne vpliva in ostane tudi po zaključku postopka osebnega stečaja.

Predvidevamo, da je izterjava globe že v domeni FURS-a, tako da predlagamo, da kontaktirate svojo izpostavo FURS-a in predlagate obročno odplačilo.

e-obrazec - Predlog za obročno plačilo globe

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Osebni stečaj - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!