Vprašanje:

Če grem v osebni stečaj, kako je s tretjino stanovanja, ki ga imam? V njem živi bivša žena, ki me ni zmožna izplačati.
 

Odgovor:

V kolikor se odločite za osebni stečaj, bo vaš lastniški del, torej 1/3 stanovanja del stečajne mase in se bo poskušalo unovčiti za poplačilo upnikov, torej se bo vaša 1/3 prodala, oz. poskušala prodati.

V kolikor vaše 1/3 ne bo mogoče prodati, se bo ponudila oz. razdelila med upnike v stečajnem postopku, v kolikor v to pristanejo.

V kolikor upniki ne bodo prevzeli vašega deleža stanovanja, vam ostane.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!