Vprašanje:

Sem v osebnem stečaju. Dolžna sem 5.400€. Vmes sem dedovala 12.000 EUR. Kaj mi bodo pobrali od podedovanega?

 

Odgovor:

Podedovana zapuščina bo postala del stečajne mase, iz katere se bodo poplačali dolgovi upnikov in tudi stroški postopka osebnega stečaja.

Kakšni so konkretni zneski, preverite neposredno pri svojem stečajnem upravitelju, oz. stečajnemu sodišču. Presežek stečajne mase, vam bo vrnjen.

V kolikor bi želeli predhodno zaključiti postopek, lahko predlagate umik predloga za odpis obveznosti in zaključek postopka.

e-obrazec - Umik predloga za odpust obveznosti in končanje osebnega stečaja

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!