Vprašanje:

Če imaš kredit za avto in gre partner v stečaj, avto ni na njega. Kako je s tem? Zveza ni uradna.
 

Odgovor:

Načeloma sta vaš kredit in vaše premoženje izvzeta iz stečajne mase.

Načeloma bi lahko stečajni postopek spadal del tega premoženja, v okviru skupnega premoženja. V skupno premoženje namreč spada premoženje, ki ga partnerja v času zveze ustvarita z delom v času zveze. Kot takšno premoženje bi se tako lahko smatralo tudi vozilo, ki ga kupite in odplačujete s prihodkom iz delovnega razmerja, ki ga ustvarite v času zveze.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!