Vprašanje:

Kake so posledice zame, če gre partner v osebni stečaj? On nima nič. Jaz imam 2 avta in 1/6 katastra po očetu.
 

Odgovor:

V stečajno maso gre premoženje dolžnika, torej moževo premoženje.

V postopku osebnega stečaja pa bi lahko stečajni upravitelj zahteval, da se v stečajno maso umesti tudi moževa 1/2 skupnega premoženja zakoncev.

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca v času zakonske zveze ustvarita z delom. V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata zakonca pred zvezo, oz. ki ga pridobita kot dediščino ali darilo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!