Vprašanje:

Koliko časa je v ajpesu zaznamek, da je bila oseba v osebnem stečaju?

 

Odgovor:

V primeru, da zaprosite za odpust obveznosti, se postopek zabeleži v evidenco sklepov o odpustu obveznosti, ki jo vodi ministrstvo, pristojno za pravosodje. Podatki, vpisani v evidenci, so zaupne narave. Ministrstvo sme podatke, vpisane v evidenci, ali podatek, da glede določenega dolžnika v evidenci ni vpisov, posredovati samo sodišču in dolžniku. Podatki o dolžniku se v evidenci vodijo deset let od njegove pravnomočnosti sklepa v katerem je sodišče odločilo o odpustu.

Podatki, da je bila oseba v osebnem stečaju se vodijo tudi v evidenci Sisbonu (sistem, ki ga pri presojanju kreditne sposobnosti komitentov uporabljajo banke) še 4 leta po zaključenem postopku. 

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!