Vprašanje:

Koliko časa ima sodišče, da izda sklep o začetku stečajnega postopka za pravno osebo? Razen zakonskih 3 dni? 

 

Odgovor:

Po 241. členu ZFPPIPP, bi moralo sodišče izdati sklep, s katerim odloči o začetku osebnega stečaja v 3. delovnih dneh od vložitve predloga za začetek osebnega stečaja.

e-obrazec - Predlog za stečaj nad pravno osebo (ki ga poda stečajni dolžnik sam)

Tu gre za instrukcijski rok, kar pomeni, da zamuda nima neposrednih zakonskih posledic in ne pomeni bistvene kršitve pravil postopka. Kako hitro sodišče sklep o začetku osebnega stečaja dejansko izda, je odvisno od posameznega sodišča, obremenjenosti sodišča, posamezne zadeve, obremenjenosti sodnika, ki zadevo prevzame, itd.

Predlagamo, da se obrnete neposredno na sodišče in preverite, kdaj lahko pričakujete izdajo sklepa.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!