Vprašanje:

Se mi lahko prekine stečajni postopek, če v tem času ne najdem primerne službe?
 

Odgovor:

Kot dolžnik si morate, če niste zaposleni in ste sposobni za delo, mora prizadevati, da najdete zaposlitev in ne smete odkloniti nobene ponujene redne ali občasne zaposlitve ali drugega dela, razen če ponujene zaposlitve ali dela niste sposobni opravljati. Dodatno morate upravitelju mesečno poročati o dejanjih, ki jih je opravil, da bi našli zaposlitev.

To ne pomeni, da zaposlitev morate najti. Pomeni, da si jo morate prizadevati najti in da ne smete zavrniti ustrezne zaposlitve.

V kolikor kršite to obveznost, lahko upniki ali stečajni upravitelj, do zaključka preizkusnega obdobja, podajo ugovor zoper odpust obveznosti

e-obrazec - Ugovor upnika zoper odpust obveznosti ali zaradi prekratke preizkusne dobe v osebnem stečaju

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ugovor v osebnem stečaju - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!