Vprašanje:

Se 4 leta po osebnem stečaju izbrišejo podatki iz Sisbona? Lahko potem dobiš kredit?
 

Odgovor:

Podatki o osebnem stečaju fizične osebe se v sistemu Sisbon hranijo 4 leta po končanju postopka.

Kot komitent lahko podate pisno zahteva njihov izbris oziroma spremembo ali popravek (vloga). Več informacij boste našli na spletni strani Sisbon-a.

Ali bo banka odobrila kredit pa je stvar politike banke in vašega izpolnjevanja pogojev za odobritev kredita. Ti pogoji pa ne zajemajo zgolj tega, ali ste ali niste bili v osebnem stečaju, zato vam na to vprašanje ne moremo odgovoriti. Lahko pa vam svetujemo, da za kredit in informacije o vaših možnostih za odobritev kredita, zaprosite pri večih bankah.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!