Vprašanje:

Se 4 leta po osebnem stečaju izbrišejo podatki iz Sisbona? Lahko potem dobiš kredit?
 

Odgovor:

Podatki o osebnem stečaju fizične osebe se v sistemu Sisbon hranijo 4 leta po končanju postopka.

Kot komitent lahko podate pisno zahteva njihov izbris oziroma spremembo ali popravek (vloga). Več informacij boste našli na spletni strani Sisbon-a.

Ali bo banka odobrila kredit pa je stvar politike banke in vašega izpolnjevanja pogojev za odobritev kredita. Ti pogoji pa ne zajemajo zgolj tega, ali ste ali niste bili v osebnem stečaju, zato vam na to vprašanje ne moremo odgovoriti. Lahko pa vam svetujemo, da za kredit in informacije o vaših možnostih za odobritev kredita, zaprosite pri večih bankah.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!