Vprašanje:

Je možno osebni stečaj, ki je še v teku preklicati, ustaviti?

 

Odgovor:

Načeloma je možno v večini primerov osebni stečaj prekiniti, če dolžnik poplača vse dolgove in tudi stroške postopka.

Načeloma pa to ni možno, če je dolžnik že predlagal odpust obveznosti. Upniki lahko namreč svoje terjatve prijavljajo do zaključne razdelitve. Tako načeloma do končanja postopka ni možno gotovo trditi, da so vsi upniki, na katere učinkuje odpust obveznosti, res prijavili svoje terjatve.

Predlagamo, da se za več informacij o svojem konkretnem postopku obrnete na svojega upravitelja ali na sodišče, ki vodi postopek.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!