Vprašanje:

Leta 2011 sem zaključila z osebnim stečajem. Kako dolgo traja da te izbrišejo?

 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vaše vprašanje nanaša bodisi na vprašanje zabeležbe postopka osebnega stečaja v sistem Sisbonu (sistem, ki ga pri presojanju kreditne sposobnosti komitentov uporabljajo banke), bodisi za beleženje evidence sklepov o odpustu obveznosti, ki jo vodi ministrstvo, pristojno za pravosodje.

Podatki o osebnem stečaju se beležijo v Sisbonu 4 leta po zaključenem postopku. Podatki o dolžniku se v evidenci sklepov o odpustu obveznosti vodijo deset let od pravnomočnosti sklepa v katerem je sodišče odločilo o odpustu.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!