Vprašanje:

Lahko koristim 6. urni delavnik zaradi starševstva, če sem v osebnem stečaju z dodatkom do minimalne plače?
 

Odgovor:

Dolžnik v osebnem stečaju ne more sklepati pogodb in opravljati drugih pravnih poslov ali dejanj, katerih predmet je razpolaganje z njegovim premoženjem, ki spada v stečajno maso.

Glede na to, da gre za spremembo vašega delovnega razmerja, vsekakor predhodno pridobite soglasje stečajnega upravitelja in sodišča, ki vodi postopek.

Načeloma glede na informacije, ki ste jih podali, ne vidimo razloga, da sodišče predloga ne bi potrdilo. Po potrditvi, lahko vložite vlogo in sklenete novo pogodbo o zaposlitvi z delodajalcem.

e-obrazec - Vloga delavca za uveljavitev pravice do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!