Vprašanje:

Po končanem preskusnem obdobju bi želel imeti poslovanje na bankomatu in plačevanje s kartico. Kdaj lahko to uredim? 
 

Odgovor:

Stečajni dolžnik v času trajanja osebnega stečaja ne more sklepati pogodb in opravljati drugih pravnih poslov ali dejanj, katerih predmet je razpolaganje z njegovim premoženjem, ki spada v stečajno maso in brez soglasja sodišča odpreti novega transakcijskega ali drugega denarnega računa.

Po končanem postopku osebnega stečaja, pa boste lahko na svoji banki uredili svoj transakcijski račun in tudi poslovanje oz. način dostopa do računa, seveda skladno z določili splošnih pogojev banke. Pri tem boste lahko odprli tudi nov transakcijski račun pri drugi banki, v kolikor dogovor, kot ga želite, s trenutno banko ne bo mogoč.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!