Vprašanje:

Sem konec osebnega stečaja. Polovica stanovanja se ni prodala. Lahko upravitelj prodaja stanovanje po tem roku?
 

Odgovor:

Z zaključkom osebnega stečaja se stečajni upravitelj razreši. Prodaja stanovanja v okviru stečajnega postopka, po zaključku osebnega stečaja seveda ni možna.

Če se stanovanje, ki je del stečajne mase ne proda v postopku osebnega stečaja, stečajni upravitelj pozove upnike v stečajnem postopku, da ga prevzamejo. V kolikor v to ne pristanejo, boste ostali lastnik stanovanja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!