Vprašanje:

Konec stečaja. Prodaja se polovica stanovanja. Kaj v primeru ne-prodaje in kako dolgo se lahko prodaja na dražbi?
 

Odgovor:

Stečajni upravitelj mora stečajno maso unovčiti oz. prodati tekom trajanja stečajnega postopka.

Glede na to, da omenjate stanovanje, predvidevamo, da gre za postopek osebnega stečaja. V kolikor premoženja, ki sestavlja stečajno maso, ni mogoče unovčiti ali bi z njegovim unovčenjem nastali nesorazmerni stroški, se to premoženje razdeli upnike v stečajnem postopku, v kolikor v to pristanejo. V kolikor upniki ne prevzamejo premoženja, ostane dolžniku.

V postopku stečaja nad pravno osebo (podjetjem) premoženje (v kolikor ga ne prevzamejo družbeniki ali upniki) prevzame Republika Slovenija ali lokalna skupnost ali dobrodelna organizacija.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!