Vprašanje:

Sem v osebnem stečaju, s poskusno dobo 30.11 2017. Kdaj lahko pričakujem sklep o odpustu obveznosti?
 

Odgovor:

Ko je opravljena končna razdelitev upnikom, mora stečajni upravitelj v roku enega meseca predložiti sodišču svoje končno poročilo, na podlagi katerega nato sodišče izda sklep o končanju stečajnega postopka.

Po pravnomočnosti sklepa o končanju stečajnega postopka je osebni stečaj zaključen.

Kdaj se bo to zgodilo, je na žalost težko napovedati. Predlagamo, da se obrnete na svojega stečajnega upravitelja, oz. na sodišče, ki vodi postopek in poskušate pridobiti več informacij. Predlagamo tudi, da sproti spremljate vsa pisanja glede vaše konkretne zadeve, ki so javno objavljena na AJPES-u.

Za več priporočamo branje spodnjega članka:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju

Informiran.si - Osebni stečaj - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Osebni stečaj - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!