Vprašanje:

Kdaj po odpustu obveznosti lahko upnik pričakuje izplačilo iz stečajne mase? Se lahko dobi informacijo na sodišču?
 

Odgovor:

Stečajni upravitelj razdeli stečajno upnikom pred zaključkom osebnega stečaja, v enem mesecu po opravljeni končni razdelitvi pa mora predložiti sodišču svoje končno poročilo.

Objave v stečajnem postopku so javno objavljene na AJPES-u. Zato predlagamo, da preverite izdane zadeve v konkretnem postopku. Informacije pa lahko pridobite tudi na sodišču, ki vodi stečajni postopek.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Je moj dolžnik v stečaju? Kako preveriti in kako prijaviti svojo terjatev v stečajno maso?

Informiran.si - Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!