Vprašanje:

100% lastnik in zastopnik podjetja X d.o.o je šel v osebni stečaj. Kaj to pomeni za podjetje? Gre denarni tok v stečajno maso?
 

Odgovor:

V kolikor je družbenik podjetja v osebnem stečaju, gre v stečajno maso lastniški delež družbenika. Njegov delež se proda na dražbi in lastnik tega podjetja postane kupec, ki lastniški delež kupi. V stečajno maso gredo tudi donosi (izplačilo dobička), ki bi šli dolžniku.

Ne gre pa v stečajno maso samo premoženje d.o.o.-ja in prihodki. To je namreč v lasti podjetja ne družbenika.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!